EasyDNNNews

23. Mirovniški festival in 14. Festival drugačnosti

23. Mirovniški festival in 14. Festival drugačnosti

23. Mirovniški festival in 14. Festival drugačnosti

Zaradi epidemiološke situacije v državi sta tudi letošnja 23. Mirovniški festival in 13. Festival drugačnosti potekala na virtualni način.

OZN je leto 2021 posvetila sadju in zelenjavi. Na ta način so želeli spodbuditi pridelavo zdrave hrane in zmanjšati količino odpadne hrane. Letošnje leto v Slovenj Gradcu obeležujemo več okroglih obletnic, povezanih s sveto Elizabeto, ki je tudi zavetnica naše župnijske cerkve. Glede na to, da je sv. Elizabeta znana tudi po svoji dobrodelnosti in pomoči drugim, smo se v sklopu tega in trenutne svetovne situacije odločili, da letošnjo tematiko Mirovniškega festivala posvetimo dobrodelnosti in prostovoljnosti s sloganom »Pomoč naj nikoli ne počiva«. To je tudi ena izmed tem Natečaja za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo 2021, ki ga je razpisala Mestna občina Slovenj Gradec v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti.

Prispevke sodelujočih si lahko ogledate na naslednji povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=qfZvgjp0EdY&list=PLKLwFHZSoToEgylOSclU9XeqR-j8udWtp

 

 

 

 

Preberi več...
Spletni dogodek 49. Pustni karneval v Slovenj Gradcu

Spletni dogodek 49. Pustni karneval v Slovenj Gradcu

Vabimo vas k sodelovanju.

Preberi več...
9. praznik Ekoloških kmetij Slovenije

9. praznik Ekoloških kmetij Slovenije

Vljudno vabljeni na 9. praznik Ekoloških kmetij Slovenije. Čaka vas velika ekološka tržnica, zanima predavanja in pester glasbeni program. Podrobnejši program prireditve :

Program prireditve;

 9.00-17.00; VELIKA EKOLOŠKA TRŽNICA

Na EKOLOŠKI TRŽNICI se bodo predstavile ekološke kmetije iz celotne Slovenije s svojo bogato in pestro ponudbo. Tako boste lahko  tudi kupili različne ekološke pridelke in živila, ki jih imajo v ponudbi sodelujoče ekološke kmetije. V letošnjem letu bomo že tretjič našo prireditev obogatili s posebno ponudbo vrhunskih ekoloških vin, zato  v našo sredino še posebej povabimo tudi vse ekološke vinarje v Sloveniji.

11.00; Otvoritev 9. praznika ekoloških kmetij Slovenije

Pozdravni nagovori;  župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, predsednik ZEPP Deteljica Jože Ledinek, ostali gosti in organizatorji. 

 9.00-18.00; Delavnica:

- ga. Emilija Pavlič – Kako ekološko hrano tudi pravilno pripraviti

 13.30-15.30; Predavanja:

- Zakaj je ekološka hrana dragocena in dražja, Mitja Zupančič, svetovalec specialist za ekološko kmetovanje, KGZS-Zavod CE 

- Ekološka hladno stiskana olja,  Mirko Hudl,Avstrija

- Rodovitnost zemlje – kako do nje in kako jo ohranjati?, red. prof. dr. dr. Ana Vovk Korže

- Razlika med ekološko in konvencionalno hrano - način pridelave korenčka in jajc,

Dominika Klavž, mag. varne prehrane

 

Preberi več...
𝗠𝗲𝗱𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗻𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗲 𝗿𝗼𝗮𝗱 - 𝗸𝗼𝗹𝗲𝘀𝗮𝗿𝗷𝗲𝗻𝗷𝗲 𝗽𝗼 𝗽𝗼𝘁𝗶 𝗺𝗶𝗿𝘂

𝗠𝗲𝗱𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗻𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗲 𝗿𝗼𝗮𝗱 - 𝗸𝗼𝗹𝗲𝘀𝗮𝗿𝗷𝗲𝗻𝗷𝗲 𝗽𝗼 𝗽𝗼𝘁𝗶 𝗺𝗶𝗿𝘂

𝗠𝗲𝗱𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗻𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗲 𝗿𝗼𝗮𝗱 - 𝗸𝗼𝗹𝗲𝘀𝗮𝗿𝗷𝗲𝗻𝗷𝗲 𝗽𝗼 𝗽𝗼𝘁𝗶 𝗺𝗶𝗿𝘂
Preberi več...
Kino na prostem

Kino na prostem

Kino na prostem na Trgu svobode.

Sreda, 19.8.2020 ob 21. uri - film Visoka nota

Četrtek, 20.8.2020 ob 21. uri - film Rocketman

Petek, 21.8.2020 ob 21. uri - film Mamma Mia! Spet začenja se.

 

Dogodke za vas pripravljajo Kulturni dom Slovenj Gradec, Javni zavod Spotur in Mestna občina Slovenj Gradec.

Vstopnine ni!

Preberi več...
123456

Novice

Novosti Partnerstva za Pohorje

  • 22 december 2021
  • Število ogledov: 2250
Novosti Partnerstva za Pohorje

Pohorje v novi podobi vabi, da osvobodite misli!

Partnerstvo za Pohorje je po dveh letih delovanja dokazalo, da še vedno verjame skupni viziji po povezanem Pohorju in vabi na umirjeno ali aktivno preživljanje kakovostnega časa v objemu gozdov in voda.

Sodelovanje partnerjev v okviru Partnerstva za Pohorje prinaša mnoge novosti, s katerimi želimo Pohorje zarisati na turistični zemljevid sveta. Pripravili smo temelje blagovne znamke in celostno grafično podobo Pohorja, krovno spletno stran destinacije, turistično karto, turistične informacijske table, zloženko in nov video destinacije Pohorje. Povsem na novo pa smo označili 7 krožnih kolesarskih povezav med centri na Pohorju ter Pohorsko kolesarsko transverzalo in Slovensko turno kolesarsko pot v skupni dolžini 240 km. Pripravljamo tudi idejno zasnovo za povezovalni trail med bike parki in smernice za postavitev enotne urbane opreme na Pohorju.

Novosti so rezultat aktivnega povezovanja med partnerji, predvsem pa zaupanja. »Zaupanje je nekaj, kar je potrebno graditi z majhnimi, a vztrajnimi koraki, upoštevati potrebe in želje vseh partnerjev, reševati izzive skupaj ter si pri tem pomagati. Vsak izmed partnerjev mora prispevati svoj del - tako finančni kot tudi v smislu izvajanja nalog, ki jih mora »oddelati« po svojih najboljših močeh. Verjamem, da bomo v prihodnjih letih vzpostavili tudi nove poslovne modele po zgledu drugih regij in turističnih destinacij v tujini, ki so daleč pred nami«, poudari Aleksander Saša Arsenovič, župan Mestne občine Maribor, pobudnik in predsednik Partnerstva za Pohorje.

Regionalni razvojni agenciji za Podravje - Maribor je bila zaupana koordinacija Partnerstva, ki danes zajema 21 ustanovnih partnerjev, 6 članov ter drugih partnerjev, brez katerih sodelovanje ne bi bilo mogoče. Uroš Rozman, direktor RRA Podravje - Maribor s partnerji že razmišlja o novih izzivih: »V prihodnje smo izvajanje aktivnosti razdelili med koordinatorjem partnerstva in vodilnimi destinacijami na območju Pohorja. Poudarek bo na skupni promociji destinacije, oblikovanju kolektivne blagovne znamke, povezovanju dogodkov, izboljšanju infrastrukture in pripravi projektov za pridobivanje dodatnih virov financiranja. Prav tako bomo še naprej pomagali pri vzpostavitvi Regijskega parka Pohorje in vzpostavitvi lesnih centrov«.

Dr. Tanja Lešnik Štuhec je v zadnjem letu skupaj z ekipo vodila pripravo Strategije razvoja in trženja ponudbe Destinacije Pohorja 2021–2027, v katero je bilo na 70 srečanjih vključenih več kot 200 različnih deležnikov in se strinja, da »samo sistematično povezani – s skupno povezano ponudbo in s skupnimi sredstvi – tako kadrom kot finančnimi sredstvi – za promocijske aktivnosti, odlično vzpostavljeno zeleno infrastrukturo ter certificiranimi produkti, lahko dosežemo uvrstitev na turistični zemljevid outdoor destinacij na širšem območju Srednje Evrope«.

Eden izmed skupnih produktov, ki se ga lahko razveselimo že v naslednjih dneh je skupna smučarska karta. »Skupna 4-dnevna smučarska vozovnica, ki enkrat v času veljavnosti omogoča smučanje tudi na enem izmed petih partnerskih pohorskih smučišč, je eden izmed ciljev nove strategije Pohorja, ki se dejansko uresničuje v praksi. S ciljnim trženjem in krepitvijo prepoznavnosti bo tovrstna vozovnica turistični produkt Destinacije Pohorje, ki bo povezoval ponudnike in jim omogočil povezano skupno promocijo, hkrati pa smučarjem omogočil raznolikost doživetij, ki izhajajo iz specifične  ponudbe posameznega centra«, je potrdila Barbara Soršak, izvršna direktorica Unitur d. o. o.

V pripravi je nova Strategija trajnostne rasti slovenskega turizma 2017–2021, v okviru katere si tudi Destinacija Pohorje želi imeti možnosti črpanja sredstev. Ilona Stermecki, v. d. direktorice Slovenske turistične organizacije, pojasnjuje: »Možnosti za črpanje sredstev bo v bodoče kar nekaj. Omeniti velja razvojne spodbude s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki bodo namenjene za prestrukturiranje gorskih centrov, višje kakovosti nastanitvene infrastrukture, razvoju javne turistične infrastrukture, nadgradnji zelene sheme, podpori za področje kulturne dediščine, upravljanju in razvoju vodilnih destinacij, javni turistični infrastrukturi ter digitalizaciji poslovanja. V okviru predvidenih aktivnosti je precej priložnosti tudi za Destinacijo Pohorje, ki predstavlja zeleno oazo za odklop od vsakdana ter nudi izjemne možnosti za aktivnosti na prostem ter za šport in z njim povezane dogodke«.

Želimo, da Destinacija Pohorje postane najbolj privlačen cilj za pobeg iz stresnega v zeleno, pristno, prostrano, varno, udobno, mistično, vključujoče, prijazno, mogočno naravno okolje pohorskih gozdov – oazo miru pred ponorelim svetom.