EasyDNNNews

23. Mirovniški festival in 14. Festival drugačnosti

23. Mirovniški festival in 14. Festival drugačnosti

23. Mirovniški festival in 14. Festival drugačnosti

Zaradi epidemiološke situacije v državi sta tudi letošnja 23. Mirovniški festival in 13. Festival drugačnosti potekala na virtualni način.

OZN je leto 2021 posvetila sadju in zelenjavi. Na ta način so želeli spodbuditi pridelavo zdrave hrane in zmanjšati količino odpadne hrane. Letošnje leto v Slovenj Gradcu obeležujemo več okroglih obletnic, povezanih s sveto Elizabeto, ki je tudi zavetnica naše župnijske cerkve. Glede na to, da je sv. Elizabeta znana tudi po svoji dobrodelnosti in pomoči drugim, smo se v sklopu tega in trenutne svetovne situacije odločili, da letošnjo tematiko Mirovniškega festivala posvetimo dobrodelnosti in prostovoljnosti s sloganom »Pomoč naj nikoli ne počiva«. To je tudi ena izmed tem Natečaja za izvirno otroško likovno in literarno delo ter fotografijo 2021, ki ga je razpisala Mestna občina Slovenj Gradec v sodelovanju s Koroško galerijo likovnih umetnosti.

Prispevke sodelujočih si lahko ogledate na naslednji povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=qfZvgjp0EdY&list=PLKLwFHZSoToEgylOSclU9XeqR-j8udWtp

 

 

 

 

Preberi več...
Spletni dogodek 49. Pustni karneval v Slovenj Gradcu

Spletni dogodek 49. Pustni karneval v Slovenj Gradcu

Vabimo vas k sodelovanju.

Preberi več...
9. praznik Ekoloških kmetij Slovenije

9. praznik Ekoloških kmetij Slovenije

Vljudno vabljeni na 9. praznik Ekoloških kmetij Slovenije. Čaka vas velika ekološka tržnica, zanima predavanja in pester glasbeni program. Podrobnejši program prireditve :

Program prireditve;

 9.00-17.00; VELIKA EKOLOŠKA TRŽNICA

Na EKOLOŠKI TRŽNICI se bodo predstavile ekološke kmetije iz celotne Slovenije s svojo bogato in pestro ponudbo. Tako boste lahko  tudi kupili različne ekološke pridelke in živila, ki jih imajo v ponudbi sodelujoče ekološke kmetije. V letošnjem letu bomo že tretjič našo prireditev obogatili s posebno ponudbo vrhunskih ekoloških vin, zato  v našo sredino še posebej povabimo tudi vse ekološke vinarje v Sloveniji.

11.00; Otvoritev 9. praznika ekoloških kmetij Slovenije

Pozdravni nagovori;  župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler, predsednik ZEPP Deteljica Jože Ledinek, ostali gosti in organizatorji. 

 9.00-18.00; Delavnica:

- ga. Emilija Pavlič – Kako ekološko hrano tudi pravilno pripraviti

 13.30-15.30; Predavanja:

- Zakaj je ekološka hrana dragocena in dražja, Mitja Zupančič, svetovalec specialist za ekološko kmetovanje, KGZS-Zavod CE 

- Ekološka hladno stiskana olja,  Mirko Hudl,Avstrija

- Rodovitnost zemlje – kako do nje in kako jo ohranjati?, red. prof. dr. dr. Ana Vovk Korže

- Razlika med ekološko in konvencionalno hrano - način pridelave korenčka in jajc,

Dominika Klavž, mag. varne prehrane

 

Preberi več...
𝗠𝗲𝗱𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗻𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗲 𝗿𝗼𝗮𝗱 - 𝗸𝗼𝗹𝗲𝘀𝗮𝗿𝗷𝗲𝗻𝗷𝗲 𝗽𝗼 𝗽𝗼𝘁𝗶 𝗺𝗶𝗿𝘂

𝗠𝗲𝗱𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗻𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗲 𝗿𝗼𝗮𝗱 - 𝗸𝗼𝗹𝗲𝘀𝗮𝗿𝗷𝗲𝗻𝗷𝗲 𝗽𝗼 𝗽𝗼𝘁𝗶 𝗺𝗶𝗿𝘂

𝗠𝗲𝗱𝗻𝗮𝗿𝗼𝗱𝗻𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗲 𝗿𝗼𝗮𝗱 - 𝗸𝗼𝗹𝗲𝘀𝗮𝗿𝗷𝗲𝗻𝗷𝗲 𝗽𝗼 𝗽𝗼𝘁𝗶 𝗺𝗶𝗿𝘂
Preberi več...
Kino na prostem

Kino na prostem

Kino na prostem na Trgu svobode.

Sreda, 19.8.2020 ob 21. uri - film Visoka nota

Četrtek, 20.8.2020 ob 21. uri - film Rocketman

Petek, 21.8.2020 ob 21. uri - film Mamma Mia! Spet začenja se.

 

Dogodke za vas pripravljajo Kulturni dom Slovenj Gradec, Javni zavod Spotur in Mestna občina Slovenj Gradec.

Vstopnine ni!

Preberi več...
123456

Novice

Adrenalinski odvisniki, športni navdušenci, rekreativni športniki ali ljubitelji sproščanja v naravi? Vabljeni v Slovenj Gradec!

  • 6 oktober 2020
  • Število ogledov: 3716
Adrenalinski odvisniki, športni navdušenci, rekreativni športniki ali ljubitelji sproščanja v naravi? Vabljeni v Slovenj Gradec!

Zavijte iz ustaljenih poti in se pripravite na svojevrstno aktivno izkušnjo doživetja Slovenj Gradca. Raziskujte Mislinjsko dolino, peš ali s kolesom se povzpnite na vrhove okoliških gora in hribov. Začutite adrenalin ali zgolj vdihnite svežino sredi zelenih gozdov ter se napolnite z energijo narave. Dobrodošli v svet aktivnih doživetij, možnosti je nešteto.

 

Pohodništvo imamo v krvi

Kilometri in kilometri pohodniških poti – tematskih, učnih, romarskih … Za vsakega, vse okuse in za vse generacije. Po ravnem ali »grta pa dovta«. V vseh letnih časih.

Na svežem zraku se sprehodite do najbližjih vrhov naše okolice. Najlepši razgled na Slovenj Gradec in Mislinjsko dolino boste našli na Rahtelovem vrhu, rekreacijskem območju domačinov, ki se dviguje na severu Slovenjgraške kotline. Sprehodite se skozi razgibano pokrajino, pojdite v hrib, za nagrado pa se prepustite sanjarjenju ob razgledu, ki sega kilometre daleč.

Če domačini želimo pljuča nekoliko bolj napolniti s kisikom in vdihniti svežino gozdov Pohorja, gremo na »Kremžarco«. Ob poti se lahko v pravem letnem času okrepčate z gozdnimi sadeži, pogled pa vam lahko prestrežejo tudi številne tam živeče živali. Če boste imeli resnično srečo, lahko opazite tudi ogroženega divjega petelina. Vso trdo delo »grizenja kolen« bo ob takih prizorih zagotovo poplačano.

Naša Gora – da, gora pisano z veliko začetnico zaradi spoštovanja vseh Korošcev – je gora dveh imen. Plešivec zaradi »plešaste glave«, s pomočjo katere napovedujemo vreme in Uršlja gora. Gora, ki jo lahko dosežemo po številnih različnih poteh in z vseh strani ter gora, ki ponuja razgled na prav vse kotičke naše pokrajine. Če dosežete vrh, ne pozabite obiskati najvišje ležeče cerkve v Sloveniji – cerkve sv. Uršule.

Namig: V Turistično informacijskem centru Slovenj Gradec na vas čaka brezplačna karta pohodniških in kolesarskih poti. Če se želite na izlet že predhodno dobro pripraviti, nas kontaktirajte in vam jo bomo poslali po pošti.

 

Preprosti užitek vožnje s kolesom

Vabljeni k spoznavanju naše najljubše kolesarske poti. Razmeroma kratke, ampak z izjemno slikovitimi panoramami Uršlje gore in Pohorja, z mostovi in tuneli, za resne kolesarje in za družine. 24 km dolga kolesarska pot po Mislinjski dolini – Štrekna, speljana po nekdanji trasi železniške proge (»štrekne«). 

Za malo več adrenalina pri kolesarjenju ob Štrekni poskrbi skate park Slovenj Gradec, kjer lahko vragolije izvajate z bmx kolesi ali rolkami. 

Aktivnejših kolesarjev ne bo pustila ravnodušnih kolesarska pot okoli Uršlje gore. 46 km dolga in s skoraj 800 m višinske razlike ponuja izjemne razglede obenem pa boste pedala poganjali po makadamskih lokalnih in gozdnih cestah. Neprecenljiva izkušnja za vse izkušenejše kolesarje.

Za popoln užitek so v Hostlu Slovenj Gradec za izposojo na voljo navadna kolesa, e-kolesa pa si lahko izposodite v Rovando centru.

Namig: Okolica Slovenj Gradca ponuja še številne, turistom manj znane možnosti za kolesarjenje, ki jih opremljene z gps koordinatami najdete tukaj.

 

Kope – pribežališče vseh avanturistov

Najbolj zahodni obronki Pohorja ponujajo številne možnosti pohodništva, kot tudi sprostitve in regeneracije na energetskih točkah. Napolnjeni z energijo se lahko podate na vodene kolesarske ture z e-kolesi ali svoje zmožnosti preizkusite v Bike parku Kope. Proga zadovolji prav vsaka pričakovanja in ponuja izjemno adrenalinsko izkušnjo. Če vam to ne zadostuje, lahko svoje sposobnosti in meje spoznate ob pustolovskih doživetjih v doživljajskem parku.

Po aktivnem sproščanju adrenalina, pa je čas za spoznavanje z disk golfom, kjer vas bo uporaba frizbija zagotovo vrnila v pretekle čase. Najmlajši lahko svojo energijo sprostijo na igralnem parku na prostem ali se s poganjalčki oziroma kolesi podajo po mini trailu za otroke.

Možnosti za aktivno preživljanje prostega časa na Kopah zagotovo ne zmanjka!

Namig: Za vse dodatne informacije preverite spletno stran Kop.

 

Krepitev mišic in motoričnih sposobnosti na prostem

Motorični park Turiška vas ob kolesarski poti Štrekna je namenjen za preizkušanje in krepitev motoričnih sposobnosti naših najmlajših. Več motoričnih aktivnosti bo otrokom zagotovo pričaralo vriskajoče doživetje in popestrilo vsakdan.

Pred vhodom v primestni gozd Dobravo, lahko svoje telo izklesate na fitnesu na prostem. Treniranje na številnih orodjih na svežem zraku ima poseben čar in pričara prav posebno izkušnjo.

Idealen za preizkušanje vaše jeklene volje, pa je na novo postavljen jekleni športni poligon pri MKC/Hostlu Slovenj Gradec. Navdih za vztrajanje vam naj bo ambasadorka, svetovna prvakinja v plezanju, Janja Garnbret.

Namig: Do omenjenih telovadnih orodij se odpravite peš ali s kolesom in tako na različne načine razgibajte svoje telo.

 

Človek je ustvarjen za gibanje, zato vabljeni v Slovenj Gradec, kjer je možnosti za rekreacijo nešteto.