Kolesarske poti na območju Slovenj Gradca

S kolesom okoli Uršlje gore

S kolesom okoli Uršlje gore

Pot je speljana po lokalnih in gozdnih cestah. Celotna pot je dolga 49 km. Višinska razlika od najnižje do najvišje točke je 799 m. Zahtevnejša vzpona sta dva.Od Ivarčkega jezera v dolžini 8 km do Šisernika, kjer je potrebno premagati višinsko razliko 600 m, od Raduš do Poštarskega doma pa na razdalji 7 km z višinsko razliko 340 m. Pot ves čas vodi po makadamskih lokalnih in gozdnih cestah, le od starta pred Hostlom Slovenj Gradec (Ozare 18) do Raduš in od Sp. Razborja, Podgorja do Slovenj Gradca je cca 12 km asfaltirane ceste.
Preberi več...
Krožna tura

Krožna tura

Tura se začne v Slovenj Gradcu in se po 25 prevoženih kilometrih zaključili na izhodišču. Pot je razgibana, atraktivna in primerna za vse vrste kolesarjev.


Preberi več...
Suhi dol

Suhi dol

Tura se začne v Slovenj Gradcu in se po 19 prevoženih kilometrih zaključili na izhodišču. Pot je razgibana, atraktivna in primerna za vse vrste kolesarjev.
Preberi več...
Šisernikova pot

Šisernikova pot

Tura se začne v Slovenj Gradcu in se po slabih 33 prevoženih kilometrih zaključili na izhodišču. Pot je razgibana, atraktivna in primerna za  kolesarje, ki imajo več izkušenj in so dobro fizično pripravljeni. Pot deloma po slabših kolovozih in tudi gozdnih poteh zato je obvezna uporaba namenskega gorskega kolesa.

Preberi več...
Pavja tura

Pavja tura

Tura se začne v Slovenj Gradcu in se po slabih 23 prevoženih kilometrih zaključili na izhodišču. Pot je razgibana, atraktivna in primerna za  kolesarje, ki imajo več izkušenj. Pot deloma po slabših kolovozih in tudi gozdnih poteh zato je obvezna uporaba namenskega gorskega kolesa.

Preberi več...
12