• Športni turizem

    Optimalni pogoji za športne priprave

  • Turistične atrakcije

    Turistična doživetja

  • Slovenj Gradec - sejemsko mesto

    Sejmi v starem mestnem jedru

Aktualne novice in obvestila

20. Kolesarski festival - S kolesom okoli Uršlje gore 2019

  • 29 avgust 2019
  • Število ogledov: 1453

Datum dogodka: 14. 09. 2019 10:00 Export event

20. Kolesarski festival - S kolesom okoli Uršlje gore 2019

20. kolesarski festival - S kolesom okoli Uršlje Gore, Slovenj Gradec, 14. september 2019


ORGANIZATOR:
Javni zavod Spotur Slovenj Gradec 
Glavni trg 1, Slovenj Gradec
Kontakt: Borut Marošek, tel.: 031 878 559
E-mail: borut.marosek@spotur.si


DATUM IN LOKACIJA:
Sobota, 14. september 2019. Start ob 10. uri.
Hostel Slovenj Gradec, Ozare 17, Slovenj Gradec


PRIJAVA IN PLAČILO ŠTARTNINE:
Predprijava je mogoča do četrtka, 12. septembra 2019, z izpolnitvijo prijavnice, ki jo najdete na spletni strani: http://www.spotur.si/kolesarjenje.html (prijava je veljavna plačilom s prijavnine).
Štartnina znaša 15 € za odraslo osebo, 13 € za imetnike olimpijske kartice in 10 € za osnovnošolske otroke. Po izpolnjeni spletni prijavi boste na e-mail prejeli vse potrebne podatke za plačilo štartnine.

Prijava na dan prireditve bo mogoča v soboto, 14. septembra 2019, od 8:00 do 9:30, na prireditvenem prostoru pri Hostlu, na Ozarah 18, v Slovenj Gradcu. Štartnina znaša 15 € za odraslo osebo, 13 € za imetnike olimpijske kartice in 10 € za osnovnošolske otroke in se lahko poravna z gotovino ali s plačilno kartico.

DVIG ŠTARTNIH ŠTEVILK:
Štartne številke lahko dvignete v soboto, 14. septembra 2019, od 8:00 dalje, na osrednjem prireditvenem prostoru. Udeležencem, ki ste se prijavili s predprijavo priporočamo, da zaradi lažje organizacije potrdilo o plačilu prijavnine prinesete s seboj.

NAGRADE ZA UDELEŽENCE:
Organizator vsem udeležencem zagotavlja:
- kolesarsko majico,
- malico na cilju,
- sodelovanje v nagradnem žrebanju kolesarskih in drugih nagrad v skupni vrednosti 1500 €, med katerimi sta dve kolesi, ki jih podarja glavni pokrovitelj prireditve: Trgovina in servis koles Gorko d. o. o. ter  
- okrepčila na okrepčevalnicah, ki bodo postavljene ob progah okoli Uršlje gore.

TRASE:
Cestna tura okoli Uršlje gore:
Krožna cestna tura je primerna za rekreativne cestne kolesarje. Proga je speljana po asfaltnih regionalnih in občinskih cestah okoli Uršlje gore. Celotna pot je dolga 81 km in poteka iz Slovenj Gradca preko Kotelj do Raven na Koroškem in nato po celotni Mežiški dolini do Črne na Koroškem, kjer se usmeri proti Šaleški dolini, mimo Zavodenj, Raven, Gaberk do Plešivca in preko prelaza na Graški gori ponovno pridemo v Mislinjsko dolino, preko Podgorja do Slovenj Gradca.
DOLŽINA TRASE: 81 km
START: 10:00
START in CILJ: Hostel Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec
TRASA CESTNE TURE: Slovenj Gradec – Kotlje – Ravne na Koroškem – Mežica – Črna na Koroškem – Zavodnje – Ravne – Gaberke -Plešivec – Graška gora – Podgorje – Slovenj Gradec

MTB tura okoli Uršlje gore:
Krožna MTB tura je primerna za rekreativne kolesarje z gorskimi kolesi. Speljana je po lokalnih in gozdnih cestah okoli Uršlje gore. Celotna pot je dolga 51 km. Višinska razlika od najnižje do najvišje točke je 799 m. Na trasi sta pri številnih vzponih in spustih dva zahtevnejša vzpona in sicer se s prvim srečamo na Selah v smeri proti Poštarskemu domu, kjer se na razdalji 7 km trasa dvigne za 340 m, drugi, daljši vzpon pa je od Ivarčkega jezera do koče na Naravskih ledinah kjer se na razdalji 8 km pot povzpne za 600 višinskih metrov. Trasa je speljana po asfaltnih in makadamskih, državnih, lokalnih in gozdnih cestah.
DOLŽINA TRASE: 51 km
START: 10:05
START in CILJ: Hostel Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec
TRASA CESTNE TURE: Slovenj Gradec – Stari trg – Sele – Ivrčko jezero – Naravske ledine – Plešivec - Razbor – Podgorje – Slovenj Gradec

Družinska tura po Mestni občini Slovenj Gradec:
Krožna družinska tura je primerna za družine in manj zmogljive kolesarje. Speljana je po asfaltnih lokalnih cestah in kolesarskih poteh v krožni smeri po Mestni občini Slovenj Gradec v dolžini 20 km.
Od štarta vodi pot preko Legna do Šmartna pri Slovenj Gradcu, Mislinjske Dobrave, Podgorja, nazaj do Slovenj Gradca.
DOLŽINA TRASE: 21 km
START: 10:10
START in CILJ: Hostel Slovenj Gradec, Ozare 18, Slovenj Gradec
TRASA CESTNE TURE: Slovenj Gradec – Legen – Šmartno – Mislinjska Dobrava – Šmiklavž – Podgorje – Stari trg – Slovenj Gradec

PRAVILA NAGRADNEGA ŽREBANJA:
1. Nagradno žrebanje se prične na dan kolesarjenja, ob 15. uri na ciljnem prizorišču.
2. V nagradnem žrebanju smejo sodelovati le kolesarji, ki so poravnali štartnino, izpolnili prijavni listič in tako prejeli štartno številko.
3. Številka izžrebanega kolesarja se po izročitvi nagrade izloči iz skrinjice.
4. Pri žrebanju glavne nagrade se vse številke ponovno vrnejo v skrinjico.
5. V kolikor lastnik izžrebane številke v roku ene minute osebno ne prevzame nagrade, se njegov kartonček izloči iz žrebanja, nagrado pa se podeli naslednjemu izžrebanemu.


OSTALO:
 Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni upoštevati cestno prometne predpise in navodila organizatorjev ter se po njih ravnati.
 Udeleženci vozijo na lastno odgovornost, ter odgovarjajo za škodo povzročeno sebi ali drugim.
 Med kolesarjenjem je strogo prepovedano prehitevanje čelnih spremljevalnih vozil.
 Organizator ne odgovarja za morebitno nastalo škodo, ki jo udeleženec povzroči sebi, drugim ali tretji osebi na opremi in ljudeh pred, med in po prireditvi.
 S svojim startom vsi kolesarji potrdijo, da so seznanjeni z določili razpisa, ki so objavljeni na štartnem lističu, ostalih medijih, ter po ozvočenju na startu.
 Za varen potek prireditve bodo skrbela vozila organizatorja, rediteljska in zdravstvena služba.
 Prireditelj si pridržuje pravico spremembe tega razpisa, o čemer bo udeležence pravočasno obvestil.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV: 
Organizator zagotavlja varovanje osebnih podatkov, ki bodo uporabljeni izključno v namene prijave in obveščanja o poteku prijave ter pošiljanje informacij. Organizator jamči, da podatki prijavljenih ne bodo predani tretji osebi. V primeru težav oz. nejasnosti pri prijavi, si organizator pridržuje pravico do stika s prijavljenim prek sredstev komunikacij na daljavo. Prijavljeni z izvedeno prijavo dovoljuje organizatorju zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri prijavi. Vsi podatki, ki jih prijavljeni navede v prijavi, so namenjeni le prijavi, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Trajno hranimo podatke, ki jih je prijavljeni vnesel ob prijavi v računalniškem sistemu, ki je ustrezno varovan in zaščiten ali prek pisne prijave. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!
S prijavo udeleženec potrjuje, da so podatki, ki jih je zapisal oz. podal na/pri prijavi resnični. Izjavlja, da je zdrav, vsestransko pripravljen za aktivno udeležbo in zdravniško pregledan. Upošteval bo vsa navodila organizatorja in sodeloval na lastno odgovornost. Potrjuje, da pristaja na tveganja v zvezi z udeležbo pri tej aktivnosti in zato od organizatorja ne bo uveljavljal kakršnih koli odškodninskih zahtevkov. Soglaša, da lahko organizatorji prireditve objavijo njegove podatke, fotografije, posnetke in izjave v sredstvih javnega obveščanja, ne da bi od njih zahteval kakršno koli povračilo.
Organizator bo osebne podatke udeleženca uporabljal in shranjeval skladno z aktualnim zakonom o varstvu osebnih podatkov Z udeležbo udeleženec dovoljuje, da organizator njegove navedene osebne podatke obdeluje v svojih zbirkah ter jih uporablja za namene statistične obdelave. Navedene osebne podatke lahko organizator hrani in obdeluje neomejeno oziroma do preklica pisne privolitve udeleženca. Udeležencu pripadajo vse pravice skladno z zakonom o varstvu potrošnikov.

SE VIDIMO 14. 9. 2019 V SLOVENJ GRADCU!

«oktober 2020»
pon.tor.sre.čet.pet.sob.ned.
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678

SG MOBILC - BREZPLAČNI PREVOZI IN DRUGA POMOČ ZA STAREJŠE

Brezplačni prevozi za starejše!

Pokličite nas na 041 44 11 99