• Športni turizem

    Optimalni pogoji za športne priprave

  • Turistične atrakcije

    Turistična doživetja

  • Slovenj Gradec - sejemsko mesto

    Sejmi v starem mestnem jedru

Aktualne novice in obvestila

Praznični december v Slovenj Gradcu

  • 26 november 2020
  • Število ogledov: 603
Praznični december v Slovenj Gradcu

Praznično dogajanje v mesecu decembru bo letos v Slovenj Gradcu izvedeno na malo drugačen način, prilagojen epidemiološki situaciji in zaščitnim ukrepom pred okužbo s koronavirusom. Prireditev žal ne bo možno izvajati v tradicionalni obliki, z druženji na prostem, kljub temu pa načrtujemo nekaj aktivnosti (tako na spletu kot tudi na prostem)  s katerimi želimo našim občankam in občanom polepšati zadnji mesec letošnjega leta:

Tradicionalni prižig lučk bo v torek, 1. decembra, v večernih urah na ogled na občinski spletni strani ter na socialnih omrežjih javnega zavoda Spotur in občine.

Od 1. decembra dalje bo v mestnem jedru Slovenj Gradca postavljen Božičkov nabiralnik, v katerega lahko otroci oddajo svoja pisma. Če bodo navedli svoj naslov, jim bo Božiček tudi odpisal.

Od 6. decembra dalje bo za en mesec zaživela nova spletna stran Praznični december v Slovenj Gradcu s povezavo iz občinske spletne strani, na kateri se bodo zvrstile različne praznične interaktivne vsebine, božično novoletne pravljice in zgodbice, plesne koreografije, kuharske delavnice ...

V mestnem jedru bo od 15. decembra dalje postavljena praznična božična vas z božično - novoletnimi dekoracijami in kotički za fotografiranje. Pripravljamo tudi decembrsko nagradno igro Mestni vrtiljak, s katero bomo občane vzpodbudili k individualnemu raziskovanju mesta in njegovih skritih kotičkov v prazničnem decembru in pripravili lepe praktične nagrade.

Zadnji vikend pred božičem bomo v mestu organizirali manjšo božično tržnico s ponudbo prazničnih izdelkov.

Namesto tradicionalnega obiska Božička v mestu, kjer se je vedno zbralo veliko število otrok, se bo Božiček letos s svojim posebnim božičnim vozilom 23. decembra popeljal skozi  občino, obiskal bo vse mestne četrti in vaške skupnosti ter na daljavo pozdravil otroke. Darila in sladkarije jim bo pustil na v naprej dogovorjenih lokacijah v mestnih četrtih in vaških skupnostih, posebej pa bo obdaril tudi otroke v vrtcih in nekaj socialno ogroženih družin.

31. decembra bomo pripravili silvestrovanje na spletu, s prazničnim županovim voščilom in posnetkom koncerta skupine DWAJG.

Letošnje decembrsko dogajanje v Slovenj Gradcu bo predvsem prilagojeno individualnemu doživljanju prazničnega vzdušja; v ta namen bomo na predlog nekaterih javnih zavodov izkoristili tudi izložbe v mestnem jedru in plakatna mesta, ki so bila drugače namenjena oglaševanju prireditev, ter na njih predstavili posebne praznične zgodbe.

Vsi dogodki in informacije o prazničnem decembru v Slovenj Gradcu bodo objavljeni na občinski spletni strani www.slovenjgradec.si, na spletni javnega zavoda Spotur www.spotur.si ter na občinskih socialnih omrežjih.

 

Želimo vam, da praznični december preživite v krogu svoje družine, ostanete zdravi in da vam ga bodo vsebine, ki smo jih pripravili,  vsaj malo polepšale.

 

Javni zavod Spotur in Mestna občina Slovenj Gradec

 

«marec 2021»
pon.tor.sre.čet.pet.sob.ned.
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

SG MOBILC - BREZPLAČNI PREVOZI IN DRUGA POMOČ ZA STAREJŠE

Brezplačni prevozi za starejše!

Pokličite nas na 041 44 11 99