• Športni turizem

    Športne priprave

  • Turizem

    Pohodniška doživetja

  • Slovenj Gradec - sejemsko mesto

    Sejmi v starem mestnem jedru

Aktualne novice in obvestila

Do novega bazenskega kompleksa z brezplačnim Aqualatio bus-om

  • 11 julij 2022
  • Število ogledov: 143
Do novega bazenskega kompleksa z brezplačnim Aqualatio bus-om

V Mestni občini Slovenj Gradec so se odločili, da bodo poskusili občankam in občanom z brezplačnim AQUALATIO BUS-om v kar največji meri omogočiti čim lažji dostop do pomembne nove pridobitve v mestu – bazenskega kompleksa AQUALATIO Slovenj Gradec, v katerem smo kopalno sezono začeli na rojstni dan zavetnice našega mesta, svete Elizabete, torej 7. julija.

Po tehtnem premisleku so kljub omejenim proračunskim sredstvom oblikovali kar se da podobne dolžine relacij po vseh vaških skupnostih, s katerimi so poskušali zajeti čim več občank in občanov. 

Glede na to, da je čas šolskih počitnic, so imeli v mislih predvsem šoloobvezne otroke in mlade, ki lahko gredo na bazen tudi sami, brez spremstva staršev, torej tudi v času, ko so njihovi starši ali skrbniki na delu. Ocenili so, da lahko tisti pripadniki te populacije, katerih bivališče je od bazena oddaljeno manj kot štiri kilometre, na bazen in potem nazaj domov pridejo tudi peš ali s prevoznim sredstvom, ki ga imajo na voljo (kolo, skiro ipd.). 

Tako so brezplačne avtobusne prevoze zastavili tako, da z njimi pokrijejo predvsem od mestnega središča bolj oddaljena naselja, postajališča pa razporedili tako, da tudi za tiste, ki žive na skrajnih obrobjih primestnih naselij, niso oddaljena bolj kot bazen za tiste, ki žive na območju mesta Slovenj Gradec, ki v shemo brezplačnih prevozov za kopalce ni zajeto. 

Z brezplačnimi avtobusnimi prevozi, ki jih bodo omogočali v času od 12. julija 2022 do 25. avgusta 2022, bodo z bazenskim kompleksom AQUALATIO Slovenj Gradec povezali vse vaške skupnosti. Na linijah AQUALATIO BUS-ov, kakor bomo poimenovali avtobuse, ki bodo potnike brezplačno prepeljali do bazenskega kompleksa in nazaj domov, bo skupno 42 postajališč. Prevoze bo opravljalo podjetje Plamen, d. o. o., ki je bilo izbrano kot najugodnejši ponudnik na podlagi javnega povabila k oddaji ponudb.

Iz Sel, Vrh, Grajske vasi, Sv. Ane, Pameč in Trobelj se bodo občanke in občani brezplačno do bazena in nazaj lahko peljali ob torkih, z območja Razborja, Raduš, Podgorja, Šmiklavža in Šmonove vasi ob sredah, z območja Brd, Turiške vasi, Tomaške vasi, Žabje vasi, Mislinjske Dobrave, Šmartna, Golavabuke in Gradišča pa ob četrtkih.

Na avtobusih bo prostora za 20 oseb. Vse, ki se bodo odločili za brezplačni avtobusni prevoz do bazena, pa opozarjajo, da se bodo vozniki natančno držali voznega reda, zato je pomembno, da potniki na postajališča pridejo pravočasno.

Relacije, po katerih bodo vozili AQUALATIO BUS-i, in postajališča na njih so razvidna iz kart, ki so objavljene v priponkah pod besedilom. Tam najdete tudi natančne vozne rede za vsa postajališča in vse relacije. Na vseh postajališčih bodo postavljene tudi table z voznimi redi. 

Verjamemo, da bodo s to potezo Mestne občine Slovenj Gradec marsikomu polepšali poletne dni ter prijetna doživetja omogočili tudi mnogim, ki bi bili sicer zanje prikrajšani. Seveda jim je žal, da v shemo brezplačnega prevoza za obiskovalce bazena ne morejo vključiti vseh postajališč, ki jih med šolskim letom uporabljajo za šolske prevoze, in tako še bolj enakomerno približati možnost prevoza in bazen vsem občankam in občanom, gotovo pa se boste strinjali z njimi, da morajo s proračunskimi sredstvi vedno in povsod delovati skrbno in premišljeno, kot dobri gospodarji.

Dokumenti

«avgust 2022»
pon.tor.sre.čet.pet.sob.ned.
2526272829
29. 07. 2022 19:00 - 21:00
4413

Dogodivščina z BibliBan

Tričlansko skupino BibliBan sestavljajo Jani Smolar, Tadej Kac in Filip Klemenc. V kratkem času so napisali že veliko število avtorskih komadov. Vokalistov growling/scream vokal podpirajo intenzivni ritmi bobnov ter shreddanje kitare. Z dijaškimi emši, a z dušo starih rockerjev in punkovsko mentaliteto, so nanizali že prenekateri uspeh. So klubski maratonci 2022 Radia Študent in zmagovalci Špil lige Kina Šiška.
Skupina, ki se je premierno predstavila prav na našem odru, vas vabi na novo dogodivščino.
Dogodek nastaja v organiizaciji BibliBan & raum AU.
Preberi več
3031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

SG MOBILC - BREZPLAČNI PREVOZI IN DRUGA POMOČ ZA STAREJŠE

Brezplačni prevozi za starejše!

Pokličite nas na 041 44 11 99