• Športni turizem

    Športne priprave

  • Turizem

    Pohodniška doživetja

  • Slovenj Gradec - sejemsko mesto

    Sejmi v starem mestnem jedru

Aktualne novice in obvestila

Vzemi si čas. Za Koroško. Moja Slovenija

  • 22 avgust 2023
  • Število ogledov: 343
Vzemi si čas. Za Koroško. Moja Slovenija

Naša zelena destinacija Koroška je skriti zaklad narave in kar vabi k pobegu iz urbanega vrveža. Zadnje dni nas je na nekaterih delih doletela groza pobesnele narave. Posledice naravne katastrofe so alarmantne, sanacija pa bo dolgotrajna. Težko je danes govoriti in predvideti kakšno škodo to prinaša turizmu. A vseeno ostajamo optimistični ter bolj povezani kot kadarkoli do zdaj. Turizem smo ljudje in ljudje so tisti, ki dajejo destinaciji pristnost, gostoljubnost in življenje. V preteklih dneh se je še enkrat več pokazalo koliko srčnosti premoremo, kako znamo biti plemeniti in solidarni. Ja, tudi to smo Korošci. Pa tudi kleni, delovni, trmasti in vztrajni znamo biti. Vrline, ki ne poosebljajo zgolj naključno znanega reka: »Korošci smo zmeraj za mušter bili.«

V teh dneh se pojavljajo mnoga vprašanja, ali je naša destinacija ponovno varna za turistični obisk, vrstijo se tudi odpovedi rezervacij. Želimo vam sporočiti nekaj pomembnih dejstev.

V Mislinjski dolini ves čas večina ponudnikov obratuje povsem normalno in neprekinjeno. Vabljeni, da obiščete naše največje gorsko – turistično središče Kope, ki ponuja številne možnosti za rekreacijo, zabavo in popolno sprostitev v objemu pohorskih gozdov. Gostoljubno vas pričakujemo v Slovenj Gradcu in okolici. Pri nas lahko obiščete dih jemajoče mestno jedro, katero izmed okoliških turističnih kmetij, Medeni raj Perger 1757Bazenski kompleks AqualatioKoroško galerijo likovnih umetnostiKoroški pokrajinski muzej ali pa se odpravite na piknik v Alpakaland in še in še … Zagotovo se za vsakega najde nekaj.

Klara Poberžnik, vodja booking službe, je v imenu podjetja Vabo d.o.o. povedala naslednjeV podjetju Vabo d.o.o. izjemno sočustvujemo z vsemi, ki so bili prizadeti v neurju. Iskreno upamo, da se bo situacija v državi čimprej stabilizirala, ter predvsem, da so trenutno vsi na varnem. Na srečo neurja in poplave gorsko turističnega centra Kope niso prizadele in vsi naši objekti obratujejo nemoteno. Cesta Slovenj Gradec – Kope je normalno prevozna, brez posebnosti. Vse pohodniške in kolesarske poti so normalno prehodne, v vsakem primeru pa kot vedno priporočamo previdnost in izbiro poti glede na psiho-fizično zmogljivost posameznika. Vse goste in posameznike vabimo na poletni ali jesenski oddih na Kope, v objem narave, da spoznajo vse čare ki jih Pohorje ponuja. Priporočamo obisk našega novega adrenalinskega parka Kope, za vse adrenalinske navdušence pa seveda našega Bike Park Kope. V Sport Kope ponujamo tudi izposojo električnih koles, da bodo gostje lahko spoznali vsak kotiček Kop. Se vidimo na Kopah.«

Koroška velja tudi za izjemno kolesarsko destinacijo, ki je zdaj seveda precej okrnjena, a vseeno se najde možnost tudi za ljubitelje kolesarjenja ter pohodništva.

Na terenu smo preverili kakšno je stanje dveh – pri turistih precej priljubljenih kolesarskih poti. Dravska kolesarska pot in Štrekna – kolesarska pot po Mislinjski dolini:

  1. pregled trase Dravske kolesarske poti na območju naše regije:

Na etapi Dravograd – Radlje ob Dravi je popolna zapora v smeri Dravograd – Trbonje. Obvoz pa je urejen po glavni cesti Dravograd – Maribor.

  1. pregled trase Štrekne na območju naše regije:

Štrekna je prevozna na relaciji Gornji Dolič – Mislinja – Slovenj Gradec – Šentjanž.

Poškodovana je kolesarska brv ob porušenem mostu v Otiškem Vrhu, zato je pot dalje proti Dravogradu onemogočena. Novi odsek med Velenjem in Gornjim Doličem pa jo je odnesel malo slabše. Štrekna bus trenutno ne vozi. Vsekakor so povsem varne gorsko kolesarske in pohodniške poti na področju Pohorja.

Vašega obiska bomo zelo veseli, saj naša regija tudi v tem smislu potrebuje podporo bolj kot kadarkoli do zdaj.  Solidarnost v teh dneh se kaže kot izjemna vrlina Slovencev, pa tudi preko meja mislijo na nas. Hvala vsem tudi v našem imenu. Ostajamo zakladnica presenečenj in optimistično zremo v prihodnost. Prepričani smo, da bo naša Koroška kmalu spet zelena in gostoljubna destinacija na celotnem območju. Dobrodošli!

Povezava do celotnega članka je na voljo tukaj.

Vir besedila: RRA Koroška

Avtor fotografije: Ivan Pisar

«maj 2024»
pon.tor.sre.čet.pet.sob.ned.
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789


 



SG MOBILC - BREZPLAČNI PREVOZI IN DRUGA POMOČ ZA STAREJŠE

Brezplačni prevozi za starejše!

Pokličite nas na 041 44 11 99