• Športni turizem

    Športne priprave

  • Turizem

    Pohodniška doživetja

  • Slovenj Gradec - sejemsko mesto

    Sejmi v starem mestnem jedru

Aktualne novice in obvestila

Kolesarka prireditev - POVEZUJEMO KOROŠKO

  • 27 september 2023
  • Število ogledov: 189
Kolesarka prireditev - POVEZUJEMO KOROŠKO

Športna zveza Slovenj Gradec in Slovenska športna zveza v Celovcu bosta v soboto, 7. oktobra 2023, organizirali enodnevno kolesarsko prireditev v dolžini 100 km od Slovenj Gradca do Št. Janža/St. Johann. Namen prireditve je ohranjanje slovenske besede in kulture ter športnega povezovanja Slovencev in naših zamejcev na avstrijskem Koroškem. Celotna kolesarska pot bo potekala od Slovenj Gradca pa vse do Št. Janža/St. Johann, torej po vseh krajih avstrijskem koroškem, ki so  močno povezani s slovenstvom. Na kolesarski poti bo poskrbljeno za okrepčilo in za ogled kulturno-zgodovinskih znamenitosti. Na cilju v Št. Janžu bo zaključek in pogostitev.

 

POT: Slovenj Gradec (*zajtrk in uvodni pozdrav udeležencem prireditve) – Bukovska vas – Sele - Kotlje – Ravne na Koroškem – Prevalje – Holmec – Pliberk (Bleiburg) – Eis/Ruden – Metlova/Mittlern – Dobrla vas/Eberndorf – Škoncijan/St. Kanzian – Gočuha/Gotschuchen – Borovlje/Ferlach – Št. Janž/St. Johann (*zaključna slovesnost in kosilo).

Za udeležence je zjutraj organiziran avtobusni prevoz iz Avstrije na start kolesarjenja v Slovenj Gradec in zvečer prevoz iz Št. Janža nazaj v Slovenj Gradec.

KDAJ: 7.10.2023

START: ob 9.00 uri pri MKC Slovenj Gradec (*Ozare 18, Slovenj Gradec)

CILJ: Št. Janž - predvidoma ob 15.00 uri (*organiziran avtobusni nazaj v Slovenj Gradec)

PRIJAVE IN INFORMACIJE: info@sportnazvezasg.si, office@ssz.at


Veselimo se vaše udeležbe!


 SG MOBILC - BREZPLAČNI PREVOZI IN DRUGA POMOČ ZA STAREJŠE

Brezplačni prevozi za starejše!

Pokličite nas na 041 44 11 99