• Športni turizem

    Športne priprave

  • Turizem

    Pohodniška doživetja

  • Slovenj Gradec - sejemsko mesto

    Sejmi v starem mestnem jedru

Aktualne novice in obvestila

Kar dve zlati priznanji Moja dežela - lepa in gostoljubna 2023 za Slovenj Gradec

  • 14 november 2023
  • Število ogledov: 69
Kar dve zlati priznanji Moja dežela - lepa in gostoljubna 2023 za Slovenj Gradec

Moja dežela - lepa in gostoljubna je projekt Turistične zveze Slovenije, v katerem državna komisija, sestavljena iz strokovnjakov z različnih področij, ocenjuje slovenska mesta in kraje, ki tekmujejo na področju urejanja prostora, okolja in gostoljubnosti. Naše mesto v projektu redno sodeluje že od 90. let prejšnjega stoletja dalje in prejema najvišja priznanja v različnih kategorijah.

Priznanja omenjenega projekta, ki letos poteka že dvaintridesetič in pod častnim pokroviteljstvom predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar, so v sklopu Dnevov slovenskega turizma v ponedeljek, 13. novembra, podelili v Novi Gorici. Slavnostne prireditve so se udeležili župan MO SG Tilen Klugler, podžupanja MO SG Martina Šisernik in direktorica JZ Spotur Marija Lah. Veseli nas in ponosni smo, da je ocenjevalna komisija med obema poletnima obiskoma tudi letos prepoznala naša prizadevanja za trajnostni razvoj ter urejanje bivalnega, krajevnega, podjetniškega in društvenega okolja. Ocenjevali so turistično ponudbo in njeno kakovost, urejenost kraja kot celote, pa tudi posameznih okolij in objektov, kakovost življenja v kraju za prebivalce in goste, varovanje naravne in kulturne dediščine, varovanje okolja in gostoljubnost.

Slovenj Gradec je z zlatima priznanjema slavil v kar dveh kategorijah:

- v kategoriji srednjih mest, kjer smo se pomerili z Novo Gorico in Zagorjem ter

- v kategoriji mestnih jeder, kjer smo se pomerili s Kamnikom in Slovenskimi Konjicami.

Čestitamo in zahvaljujemo se vsem posameznikom ter različnim organizacijam, ki skozi celo leto skrbijo, da naša občina ostaja ena lepših in najbolj prijaznih za življenje.


 SG MOBILC - BREZPLAČNI PREVOZI IN DRUGA POMOČ ZA STAREJŠE

Brezplačni prevozi za starejše!

Pokličite nas na 041 44 11 99