• Športni turizem

    Športne priprave

  • Turizem

    Pohodniška doživetja

  • Slovenj Gradec - sejemsko mesto

    Sejmi v starem mestnem jedru

Aktualne novice in obvestila

Veseli december v Slovenj Gradcu

  • 17 november 2023
  • Število ogledov: 594
Veseli december v Slovenj Gradcu

Čeprav se bližamo času, ko bodo dnevi najkrajši, jih bomo v Slovenj Gradcu tudi tokrat podaljšali s čudovito praznično okrasitvijo in možnostjo druženja na posebnih dogodkih. Ustrezen prireditveni program, široka izbira številnih unikatnih darilc, druženje ob čudoviti glasbi in prijetnih prazničnih vonjavah ter takšnih in drugačnih kulinaričnih dobrotah, kar kličejo po ustvarjanju novih spominov.

Mesto bo v vsej veličini prazničnih luči zasijalo prvi decembrski dan ob 17. uri, ko bo župan MO Slovenj Gradec Tilen Klugler prižgal praznično razsvetljavo. To bo tudi dan, ko bodo najbolj željni otroci lahko že ta dan oddali svoja pisma dobrim možem, saj bo, kot številna leta poprej, nabiralnik ponovno postavljen ob okrašenem drevesu v mestnem jedru. V kolikor bo v pismu zabeležen tudi naslov, lahko najmlajši pričakujejo odgovor dobrega moža.

Na krožišču pri južnem vhodu v mestno jedro bo že tretje leto zapored na prvo adventno nedeljo ob 17. uri zažarel tudi verjetno en najlepših adventnih vencev v okolici. Navduši s svojo veličino in podobo, za katero s pletenjem smrekovih vej poskrbi Turistično olepševalno društvo Šmartno pri Slovenj Gradcu, z okrasitvijo pa dijaki in mentorji Šole za Hortikulturo in vizualne umetnosti Celje.

V decembru, ko več časa namenimo tudi druženju ob toplih napitkih, vsako leto organiziramo tudi promocijo Wolfove kave. V tednu od 4. do 10. decembra boste pri izbranih ponudniki (Ars Cafe mestna kavarna, Čajnica Peč in Slaščičarna Šrimpf) lahko na poseben način postreženo Wolfovo kavo poskusili po praznični ceni.

Prvi izmed dobrih mož – sveti Miklavž – bo najmlajše s svojim spremstvom na Trgu svobode in v cerkvi sv. Elizabete razveselil na predvečer svojega goda, v torek, 5. decembra, ob 16.30 uri.

Vabljeni, da ste z nami tudi 8. decembra, na čarobnem dogodku v soju prazničnih luči. Vzdušje, ki ga zagotovo ne smete zamuditi, bo še izboljšala glasbena skupina Fauš Dur, že od 15. ure dalje pa se bo v mestnem jedru odvijal božično-novoletni sejem. Izbira darilc za druge ali zase bo številčna in pestra, zato vabljeni po izdelke ustvarjalnih posameznikov, rokodelcev ter ponudnikov kulinaričnih dobrot in ostalih unikatnih daril. Na dogodku se boste na prostem lahko razvajali tudi s praznično ponudbo pijač in okusno kulinariko, obenem pa bo v notranjih prostorih ponudnikov v mestnem jedru potekalo tradicionalno »nakupovanje pod lučkami« s številnimi ugodnostmi. Ne pozabite na obisk praznične okrasitve, ki bo poskrbela za čudovito kuliso za ustvarjanje spominov in fotografij. Rezervirajte datum za ogled in kratek pobeg iz vsakodnevnega življenja.

Čas od 8. decembra, do konca leta je popoln za raziskovanje našega mesta. Nekaj posebnega je v zraku, ko so ulice odete v belo barvo in nad nami sveti tisoče prazničnih luči. Prav zato se je letos ponovno k nam vrnil škrat Brihta, ki tokrat Slovenj Gradec odkriva z domačinom MIRkom. Vabljeni, da se ob reševanju ugank z vašimi najmlajšimi sprehodite po mestnem jedru in se dokopljete do tokratne glavne skrivnosti - kdo je pobegnil s severnega pola.

Čudovito se bo v soju prazničnih luči sprehoditi ob mestnem obzidju z vodičko Natašo Škorjanc. Če želite slišati zanimiva zgodovinska dejstva našega mesta, vabljeni v soboto, 9. decembra, ob 16.30 pred nekdanjo mestno hišo. Po zaključku sledi pogostitev v atriju Rojstne hiše Huga Wolfa.

Drugi izmed dobrih mož bo prav vse pridne otroke mestne občine Slovenj Gradec s svojim prazničnim vozilom obiskal med 18. in 20. decembrom. Urnik in načrt poti Božička bosta objavljena na spletnih straneh ter družabnih omrežjih JZ Spotur.

Tik pred prazničnimi dnevi vas še zadnjič vabimo, da se skupaj podružimo ob dobri glasbi, kulinariki, ustvarjalnih izdelkih, soju luči … V četrtek, 21. decembra, bo namreč dogajanje v mestnem jedru od 15. ure dalje pestro. Imeli boste odlične možnosti za še zadnje praznične nakupe, saj bo potekal božično-novoletni sejem, na katerem se bodo predstavljali številni prodajalci, hkrati pa bo potekalo tradicionalno »nakupovanje pod lučkami«. Nakupovanje z ugodnostmi, ki so jih za vas pripravili ponudniki v mestnem jedru, bo še bolj zabavno ob spremljavi glasbenega dua Maraaya. Na dogodku se boste lahko razvajali tudi s praznično ponudbo pijač in okusno kulinariko. Vzdušje bo odlično in pravi čas bo, da se pred dnevi, ki bodo v večji meri posvečeni družini, podružite s svojim prijatelji in nazdravite na prijetne praznike.

Na božični dan bo v športni dvorani ob 17. uri potekal tradicionalni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Slovenj Gradec, ki se mu bo tokrat pridružila Adrijana Kamnik. Koncert je obenem posvečen tudi državnemu prazniku dnevu samostojnosti in enotnosti.

Najmlajši bodo leto v dobri družbi dedka Mraza in z otroško predstavo Zavoda Enostavno prijatelji v mestnem jedru zaključili v soboto, 30. decembra, ob 17. uri. Malce starejši pa s silvestrovanjem na prostem z ansamblom Okej nedeljo, 31. decembra, ob 21. ure dalje.

Pestro decembrsko dogajanje bo letos zopet preželo mestno jedro Slovenj Gradca, zato vabljeni, da začutite čarobni utrip ob praznični razsvetljavi in okrasitvi, božični glasbi ter dobri družbi.

«april 2024»
pon.tor.sre.čet.pet.sob.ned.
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345


 



SG MOBILC - BREZPLAČNI PREVOZI IN DRUGA POMOČ ZA STAREJŠE

Brezplačni prevozi za starejše!

Pokličite nas na 041 44 11 99