• Športni turizem

    Športne priprave

  • Turizem

    Pohodniška doživetja

  • Slovenj Gradec - sejemsko mesto

    Sejmi v starem mestnem jedru

Aktualne novice in obvestila

Opera La Bohème

  • 21 maj 2024
  • Število ogledov: 126

Datum dogodka: 11. 08. 2024 19:00 Export event

Opera La Bohème

Srednjeveško mestno jedro Slovenj Gradca bo 11. avgusta zapolnil zvok ene izmed najbolj priljubljenih in pomembnih svetovnih oper. Operna akademija Pehlivanian bo na Trgu svobode ob 19. uri pod taktirko dirigenta maestra Georga Pehlivaniana predstavila koncertno verzijo opere Giacoma Puccinija, La Bohème. Izjemni koncertni dogodek je brezplačen in bo na prostem, pod zvezdami, pred čudovito kuliso Trga svobode zagotovo pričaral nepozabno doživetje.

Vljudno vabljeni.

 

Giacomo Puccini: LA BOHÈME (1895), koncertna verzija

Maestro GEORGE PEHLIVANIAN, dirigent, in drugi

 

Operna akademija Pehlivanian

Zasedba:

Rodolfo, pesnik (tenor): Ermin Ašćerić, Ron Silberstein, Benjamin Pregl, Fabio Cruz

Mimì, šivilja in pletilja (soprano): Lucia Palladino, Andrea Rodríguez-Gómez, Xiangning Ouyang, Rosy Anoush Svazlian, Rebeka Pregelj

Marcello, slikar (bariton): Milan Obradović, Tilen Udovič, Shahaf Regev

Musetta, pevka (soprano): Talita Sofija Komelj, Gaja Napast, Olivia Haramis

Schaunard, glasbenik (bariton): Lovro Korošec, Tilen Udovič

Colline, filozof (bass): Strahinja Djokić

Benoît, stanodajalec (bass): Milan Obradović, Tilen Udovič, Shahaf Regev, Lovro Korošec

Alcindoro, državni uradnik (bass): Shahaf Regev, Lovro Korošec, Milan Obradović

Parpignol, prodajalec igrač: Ermin Ašćerić, Ron Silberstein, Benjamin Pregl, Fabio Cruz

 

Opera "La Bohème" je eno najbolj znanih in priljubljenih del italijanskega skladatelja Giacoma Puccinija, največjega italijanskega opernega skladatelja po Giuseppeju Verdiju. Ta čustvena in ganljiva opera je bila kot četrta skladateljeva izdana leta 1895 in se od takrat šteje za eno izmed najpomembnejših del v opernem repertoarju. Zgodba nas popelje v Pariz v 19. stoletju, kjer spremljamo boemsko življenje revne šivilje in njenih prijateljev mladih umetnikov, njihovo ljubezen, prijateljstvo, sanje ter tragično zgodbo in se soočamo s čustvi, ki nas prevzemajo.

Skladatelj Puccini je ustvaril glasbo, ki z vsemi svojimi čustvenimi niansami popelje občinstvo na čustveno potovanje. "La Bohème" je prepoznavna po svojih čudovitih arijah, vključno z "Che gelida manina" in "Si, mi chiamano Mimi," ki ostajajo med najbolj priljubljenimi v opernem svetu.

Ta opera o človeških odnosih, sanjah in izgubah še danes prevzema občinstvo po vsem svetu. "La Bohème" ostaja eden izmed vrhuncev italijanske opere in nas spominja, kako močna je glasba pri izražanju človeških čustev in izkušenj.

Opero bo v koncertni izvedbi predstavil dirigent George Pehlivanian, ki je leta 2020 ustanovil Pehlivanian Opera Academy (Operno akademijo Pehlivanian), kot izjemno priložnost za pevce in dirigente, da nadgradijo svoje veščine med pripravo operne produkcije. Akademija poskuša umetnike z medsebojnim sodelovanjem pripraviti na uravnoteženo kariero v opernem svetu, obenem pa jim nudi številne priložnosti za nastopanje na turnejah. Pehlivanian bo med izvedbo dirigentsko mesto prepuščal mladim dirigentom, prav tako pa se bodo med seboj izmenjevali pevci.

«julij 2024»
pon.tor.sre.čet.pet.sob.ned.
24252627282930
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234


 SG MOBILC - BREZPLAČNI PREVOZI IN DRUGA POMOČ ZA STAREJŠE

Brezplačni prevozi za starejše!

Pokličite nas na 041 44 11 99