• Športni turizem

    Optimalni pogoji za športne priprave

  • Turistične atrakcije

    Turistična doživetja

  • Slovenj Gradec - sejemsko mesto

    Sejmi v starem mestnem jedru

Aktualne novice in obvestila

Adrenalinski odvisniki, športni navdušenci, rekreativni športniki ali ljubitelji sproščanja v naravi? Vabljeni v Slovenj Gradec!

  • 6 oktober 2020
  • Število ogledov: 583
Adrenalinski odvisniki, športni navdušenci, rekreativni športniki ali ljubitelji sproščanja v naravi? Vabljeni v Slovenj Gradec!

Zavijte iz ustaljenih poti in se pripravite na svojevrstno aktivno izkušnjo doživetja Slovenj Gradca. Raziskujte Mislinjsko dolino, peš ali s kolesom se povzpnite na vrhove okoliških gora in hribov. Začutite adrenalin ali zgolj vdihnite svežino sredi zelenih gozdov ter se napolnite z energijo narave. Dobrodošli v svet aktivnih doživetij, možnosti je nešteto.

 

Pohodništvo imamo v krvi

Kilometri in kilometri pohodniških poti – tematskih, učnih, romarskih … Za vsakega, vse okuse in za vse generacije. Po ravnem ali »grta pa dovta«. V vseh letnih časih.

Na svežem zraku se sprehodite do najbližjih vrhov naše okolice. Najlepši razgled na Slovenj Gradec in Mislinjsko dolino boste našli na Rahtelovem vrhu, rekreacijskem območju domačinov, ki se dviguje na severu Slovenjgraške kotline. Sprehodite se skozi razgibano pokrajino, pojdite v hrib, za nagrado pa se prepustite sanjarjenju ob razgledu, ki sega kilometre daleč.

Če domačini želimo pljuča nekoliko bolj napolniti s kisikom in vdihniti svežino gozdov Pohorja, gremo na »Kremžarco«. Ob poti se lahko v pravem letnem času okrepčate z gozdnimi sadeži, pogled pa vam lahko prestrežejo tudi številne tam živeče živali. Če boste imeli resnično srečo, lahko opazite tudi ogroženega divjega petelina. Vso trdo delo »grizenja kolen« bo ob takih prizorih zagotovo poplačano.

Naša Gora – da, gora pisano z veliko začetnico zaradi spoštovanja vseh Korošcev – je gora dveh imen. Plešivec zaradi »plešaste glave«, s pomočjo katere napovedujemo vreme in Uršlja gora. Gora, ki jo lahko dosežemo po številnih različnih poteh in z vseh strani ter gora, ki ponuja razgled na prav vse kotičke naše pokrajine. Če dosežete vrh, ne pozabite obiskati najvišje ležeče cerkve v Sloveniji – cerkve sv. Uršule.

Namig: V Turistično informacijskem centru Slovenj Gradec na vas čaka brezplačna karta pohodniških in kolesarskih poti. Če se želite na izlet že predhodno dobro pripraviti, nas kontaktirajte in vam jo bomo poslali po pošti.

 

Preprosti užitek vožnje s kolesom

Vabljeni k spoznavanju naše najljubše kolesarske poti. Razmeroma kratke, ampak z izjemno slikovitimi panoramami Uršlje gore in Pohorja, z mostovi in tuneli, za resne kolesarje in za družine. 24 km dolga kolesarska pot po Mislinjski dolini – Štrekna, speljana po nekdanji trasi železniške proge (»štrekne«). 

Za malo več adrenalina pri kolesarjenju ob Štrekni poskrbi skate park Slovenj Gradec, kjer lahko vragolije izvajate z bmx kolesi ali rolkami. 

Aktivnejših kolesarjev ne bo pustila ravnodušnih kolesarska pot okoli Uršlje gore. 46 km dolga in s skoraj 800 m višinske razlike ponuja izjemne razglede obenem pa boste pedala poganjali po makadamskih lokalnih in gozdnih cestah. Neprecenljiva izkušnja za vse izkušenejše kolesarje.

Za popoln užitek so v Hostlu Slovenj Gradec za izposojo na voljo navadna kolesa, e-kolesa pa si lahko izposodite v Rovando centru.

Namig: Okolica Slovenj Gradca ponuja še številne, turistom manj znane možnosti za kolesarjenje, ki jih opremljene z gps koordinatami najdete tukaj.

 

Kope – pribežališče vseh avanturistov

Najbolj zahodni obronki Pohorja ponujajo številne možnosti pohodništva, kot tudi sprostitve in regeneracije na energetskih točkah. Napolnjeni z energijo se lahko podate na vodene kolesarske ture z e-kolesi ali svoje zmožnosti preizkusite v Bike parku Kope. Proga zadovolji prav vsaka pričakovanja in ponuja izjemno adrenalinsko izkušnjo. Če vam to ne zadostuje, lahko svoje sposobnosti in meje spoznate ob pustolovskih doživetjih v doživljajskem parku.

Po aktivnem sproščanju adrenalina, pa je čas za spoznavanje z disk golfom, kjer vas bo uporaba frizbija zagotovo vrnila v pretekle čase. Najmlajši lahko svojo energijo sprostijo na igralnem parku na prostem ali se s poganjalčki oziroma kolesi podajo po mini trailu za otroke.

Možnosti za aktivno preživljanje prostega časa na Kopah zagotovo ne zmanjka!

Namig: Za vse dodatne informacije preverite spletno stran Kop.

 

Krepitev mišic in motoričnih sposobnosti na prostem

Motorični park Turiška vas ob kolesarski poti Štrekna je namenjen za preizkušanje in krepitev motoričnih sposobnosti naših najmlajših. Več motoričnih aktivnosti bo otrokom zagotovo pričaralo vriskajoče doživetje in popestrilo vsakdan.

Pred vhodom v primestni gozd Dobravo, lahko svoje telo izklesate na fitnesu na prostem. Treniranje na številnih orodjih na svežem zraku ima poseben čar in pričara prav posebno izkušnjo.

Idealen za preizkušanje vaše jeklene volje, pa je na novo postavljen jekleni športni poligon pri MKC/Hostlu Slovenj Gradec. Navdih za vztrajanje vam naj bo ambasadorka, svetovna prvakinja v plezanju, Janja Garnbret.

Namig: Do omenjenih telovadnih orodij se odpravite peš ali s kolesom in tako na različne načine razgibajte svoje telo.

 

Človek je ustvarjen za gibanje, zato vabljeni v Slovenj Gradec, kjer je možnosti za rekreacijo nešteto.

«maj 2021»
pon.tor.sre.čet.pet.sob.ned.
262728293012
3456
6. 05. 2021 12:00 - 12:30
789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

SG MOBILC - BREZPLAČNI PREVOZI IN DRUGA POMOČ ZA STAREJŠE

Brezplačni prevozi za starejše!

Pokličite nas na 041 44 11 99