Drugačen mestni trio

Doživite različnost preteklih časov in današnjih doživetij v treh mestih s tako drugačnimi zgodbami!

Retro Velenje – Kulturni Slovenj Gradec – Vinski Maribor

V Šaleški dolini se v rudarskem Velenju na retro sprehodu po okolici največjega spomenika Titu na svetu vrnite v čase socializma. Ob nostalgičnih igrah in doživetjih, ki krepijo duh tovarištva in solidarnosti se spomnite zgodb iz mladosti. Po srečanju z nekaterimi predmeti, ki zbujajo nasmeh, okusite tiste čase tudi na tipični malici! Igrivo, nostalgično in zabavno bo.

Na Koroškem se v srednjeveškem mestnem jedru Slovenj Gradca podajte med zgodbe ustvarjalcev kulturne dediščine mesta, ki je danes Glasnik miru. Na poti od časa turških vpadov in požarov prispete na prelom 19. in 20. stoletja – tudi čas skladatelja Huga Wolfa, nato pa si privoščite še kavo na njegov način. S sladko spremljavo!

V Mariboru, prestolnici Štajerske, se ustavite na Lentu, kjer uspeva Stara trta - najstarejša vinska trta na svetu. Več kot 400 let stara modra kavčina priča o več stoletij dolgi vinarski tradiciji. Na obisku Hiše Stare trte boste ob spoznavanju dediščine vinogradnikov in vinarjev okusili odlična vina Podravske vinorodne dežele.

Cena: 26 EUR na osebo – za skupine od 30 oseb naprej;

 

Pozor! Za skupine z manjšim številom udeležencev pošljite povpraševanje.

Cena vključuje vsa navedena vodenja, vstopnine in navedene prigrizke, pijače, degustacije; Cena ne vključuje prevoza, vodič pričaka skupino na lokacijah po programu.

 

Prijave sprejemamo na Zavodu za turizem Šaleške doline na telefonski številki 03 896 17 15 ali na e-mail naslov: turizem@velenje.si ali na Zavodu za turizem Maribor – Pohorje na telefonski številki 02 234 66 07 ali na e- mail naslov: zzt@maribor.si