Novice s področja turizma

Sproščanje ukrepov in postopno vračanje v normalnost

  • 26 april 2021
  • Število ogledov: 2516
Sproščanje ukrepov in postopno vračanje v normalnost

Veseli nas, da lahko po dolgem času z vami delimo pozitivne novosti na področju turistične dejavnosti v naši okolici. Z izboljševanjem epidemiološke slike se sproščajo določeni ukrepi tudi v turistični panogi, zato smo za vas zbrali aktualne informacije o turistični ponudbi. 

Vse omenjene storitvene dejavnosti (gostinski lokali, nastanitveni obrati, znamenitosti in doživetja) delujejo pod veljavnimi vladnimi ukrepi.

Terase gostinskih lokalov 

Odprle so se terase večine gostinskih lokalov, zato vabljeni, da posedite v posebno očarljivem ambientu, ki ga ponuja srednjeveško mestno jedro Slovenj Gradca. 

Nastanitveni obrati

S ponedeljkom, 26. 4., se odpira tudi večina nastanitvenih obratov, med katerimi vsi sprejemajo tudi turistične bone. 

Odprti so:

S 1. majem se odpira tudi Partizanski dom Kope

Znamenitosti in doživetja

Za turiste je svoja vrata odprla že večina znamenitosti in doživetij, seveda pa se poleg spodaj navedenih lahko vedno podate na odkrivanje pohodniških ali kolesarskih poti ter se povzpnete na katerega od bližnjih vrhov. 

Odprti so:

 

Za vse dodatne informacije in prospekte ter nakup spominkov je odprt tudi TIC Slovenj Gradec (med tednom od 8. do 15. ure). Pridobljena imamo tudi znaka odgovornih potovalnih standardov GREEN&SAFE ter globalni znak World Travel & Tourism Council SAFE TRAVELS. S tem se zavezujemo, da skrbno upoštevamo priporočila in ukrepe NIJZ ter sledimo trajnostnim in odgovorim priporočilom, saj vam želimo omogočiti čim bolj varno potovalno izkušnjo. 

Slovenj Gradec s svojo čudovito okolico vas nestrpno pričakuje, vabljeni v goste.