Novice s področja turizma

ODPOVEDANO | Tradicionalni Elizabetin sejem 2021

  • 27 oktober 2021
  • Število ogledov: 139
ODPOVEDANO | Tradicionalni Elizabetin sejem 2021

Zaradi trenutnih razmer je tradicionalni Elizabetin sejem ODPOVEDAN. Želimo si, da se čimprej spet vidimo in se vam zahvaljujemo za razumevanje.


V Slovenj Gradcu so se sejmi prirejali že v srednjem veku, ko so bile okrog leta 1251 mestu podeljene trške pravice, nato pa leta 1267 še mestne. Sejemska tradicija se je ohranila vse do danes. V mestnem jedru Slovenj Gradca se tradicionalno prirejajo trije splošni, t. i. kramarski sejmi (Jožefov, Pankracijev in Elizabetin). Sejem z najdaljšo tradicijo in zadnja leta tudi najbolj množičen je Elizabetin sejem, ki se odvija vsako leto 17. novembra na Glavnem trgu in na Trgu svobode.

Na sejmu sodelujejo razstavljavci in prodajalci iz cele Slovenije ter tudi iz tujine. Na stojnicah je moč najti raznovrstno blago široke potrošnje, izdelke domačih in umetnostnih obrti, kulinarično ponudbo in kmečke pridelke. Vse več prodajalcev prihaja tudi iz Slovenj Gradca in ostalih koroških krajev.

Prijave za sodelovanje na Elizabetinem sejmu pošljite na naslov TIC Slovenj Gradec, Glavni trg 24, 2380 Slovenj Gradec ali na e-naslov tic@slovenjgradec.si. Prijavnico najdete v prilogi, za dodatne informacije smo na voljo na tel. 02 88 12 116. 


Dogodek bo potekal v skladu s takrat veljavnimi ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa. 


Vabljeni!

 

Dokumenti